Uitleg animatie video’s

video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more

Wat zijn uitleg animatie video’s &
wat zijn de voordelen voor uw bedrijf?

Uitleg Video's zijn korte verhelderende animatie video's die u kunt inzetten voor marketing en training doeleinden. Ze worden het meest ingezet om een product, dienst of service van uw bedrijf aan de doelgroep uit te leggen. Deze animatie video’s kunt u inzetten op de homepage van uw website, op een specifieke bestemmingspagina of op social media.

verhelderende animatie video's zijn bruikbaar voor meerdere doeleinden. Van een bewegend visitekaartje op social media, een commercial of promo voor uw merk of product op uw site, tot interactieve gebruikershandleidingen en training video’s op uw intranet of internetpagina.

Zo heeft u bijna een verkoper die 24 uur per dag 7 dagen per week uw product aan de doelgroep promoot. Of een trainer die 24 uur per dag 7 dagen per week heel geduldig stap voor stap de werking van uw product dienst of service aan de gebruiker uitlegt. Deze verklarende animatie video’s genereren meer conversie en zullen uw verkopen doen stijgen.

Hoe werkt dat dan?
Er zijn vijf belangrijke redenen waarom verhelderende animatie video's grote reclame maken.

1) Video's kunnen met behulp van levendige visualisaties beter uitleggen wat uw product dienst of idee inhoudt dan enkel met woorden. Animatie geeft een concreet visueel voorbeeld en zo gaat de boodschap leven in de hoofden van de doelgroep.

2) Verhelderende animatie video’s kunnen letterlijk overal ingezet worden. Op uw website en intranet maar ook daarbuiten. Op internet als marketing gereedschap om producten of diensten te adverteren en extra inkomen te genereren. Op intranet om in korte interactieve animatievideo’s die in een gidsende rol gebruikers informeren hoe intranet werkt en wat ze zij kunnen verwachten. Handig voor onboarding van nieuw personeel.

3) Goeie verhelderende animatie video’s zijn kort en gemakkelijk te begrijpen. Ze hebben een duidelijke voice-over tekst die in eenvoudige taal de doelgroep informeert en/of opleidt. Dit is nodig voor de doelgroep die vaak niet bekend is met uw jargon ook het product, dienst of service te laten begrijpen. Het gevolg is dat ze er vertrouwen in krijgen overtuigd raken om tot koop of gebruik van het product, dienst of service over te gaan.

4) Verhelderende animatie video’s kunnen taalbarrières overstijgen als hier goed over wordt nagedacht. Bijna elke boodschap valt te visualiseren op een manier waarbij geen gesproken tekst nodig is. Iets dat onmogelijk is met radio en heel veel extra vertaalwerk oplevert met geschreven reclame.

5) Verhelderende animatie video’s zijn erg populair mede omdat het een leuke manier is om informatie tot je te nemen. Het kan letterlijk overal geconsumeerd worden en mensen kijken liever naar video dan dat ze lange teksten moeten lezen. Verhelderende animatie video’s stimuleren, inspireren en imponeren uw doelgroep.

Laten we eens kijken naar enkele cijfers:

  • 59% van de leidinggevenden de voorkeur aan video te bekijken in plaats van tekst te lezen

  • 64% van de consumenten hebben veel meer kans om een product te kopen online na het bekijken van een video

  • 8.000.000 woorden hebben de waarde van een een minuut video (Dr. James McQuivey van Forrester Research)

  • Bezoekers blijven 2 minuten langer op de website met verklarende animatievideo's (ComScore)

  • 90% van de gebruikers zeggen dat het zien van een video over een product bijdraagt of zelfs doorslaggevend is in het besluitvormingsproces (ComScore)

  • In 2012, video was de snelst groeiende vorm van reclame (eMarketer)

  • 96% van de inleidende e-mails die een video bevatten hebben veel meer klik-through naar de gewenste pagina.